SKIP TO CONTENT

 

SPØRGSMÅL OG SVAR OM e-GO 

 

Hvem står bag e-GO?

 

K.W. Bruun & Co.
Skandinaviens førende bilimportør af hhv. Peugeot, Citroën, DS, Opel, Mitsubishi, Jeep, Alfa Romeo og Fiat.
Samarbejder med:

 

 

Zaptec - Ladeboks

 • Hurtig opladning
  - op til 22 kW
 • Blandt markedets smarteste og mest kompakte designs
  - inkl. oplyste funktioner, når det er mørkt
  - fås i farverne Asphalt Black, Rock Grey og Cloud White
 • Fremtidssikret teknologi
  - med WiFi og 4G, som sikrer de seneste funktioner og opdateringen
 • Lille og kompakt
  – 1,3 kg og på størrelse med en tablet
 • Blandt de sikreste opladere på markedet
  - certificeret jf. de højeste sikkerheds- og kvalitetsstandarder

 


Kemp og Lauritzen - Installation

 • Landsdækkende service
 • 140 års erfaring
 • Høj kvalitet
 • Konkurrencedygtig pris
 • Online bestilling
 • Rådgivning om optimal placering af ladeboksen
 • Installation og tilslutning af kombi-relæ i eltavlen
 • Oplæring i den daglige brug af ladeboksen

 

 

MONTA – App

 • Landsdækkende service
 • Automatisk justering af opladning
 • Tilpasser opladning til når strømmen er billigere
 • Online kundeservice

 

Hvad er fordelen ved at eje sin egen ladeboks – fremfor at leje?

Først og fremmest, så er det praktisk, at du altid kan oplade din el- eller plug-in hybrid, når du er hjemme. Samtidig har du automatisk adgang til det landsdækkende netværk på 7.000 ladepunkter i Danmark og 200.000 offentlige ladestandere i Europa. Derudover slipper du for at betale en høj abonnementsudgift hver måned. Når du køber en e-GO ladeløsning kan du også selv bestemme, hvem du vil benytte som el-leverandør – og når du oplader, betaler du kun for den strøm, du tilfører bilens batteri. Skal du flytte, kan du blot vælge at lade boksen hænge og sælge den med din bolig, så den nye ejer kan få glæde af installationen.

 

Hvornår kan det bedst betale sig at investere i sin egen ladeboks?

Kører du mindre end 30.000 km om året, og har du primært brug for at oplade på din egen adresse, kan det typisk godt betale sig at investere i din egen e-GO løsning.

 

Hvor stor er ladeboksen?

Ladeboksen er en lille, smart sag med dimensionerne (mm) H:242 x B:180 x D:75 og en vægt på blot 1,3 kg.

 

Hvilke farver fås ladeboksen i?

Du kan vælge mellem grå, hvid og sort.

 

Hvad koster det at lade?

Du betaler selv for strømmen til din opladning, så det kan betale sig at lade, når strømmen er billigst – typisk om natten. Strømmen afregnes via den elregning, der er tilknyttet din husstand. Og for hver kWh du benytter til din bil, får du refunderet statens takst. Det månedlige abonnement på 69 kr. for selve ladeløsningen bliver betalt automatisk via den tilhørende app.

 

Følger der et ladekabel med e-GO ladeboksen?

Et ladekabel skal som oftest købes separat.

 

Hvad siger loven om private ladebokse?

At vælge en oplader, som passer 100% til din el- eller plug-in hybridbil er essentielt for både effektivitet og sikkerheden ift. el-installationerne. Sikkerhedsstyrelsen advarer også af den grund på det kraftigste om permanent og langvaring brug af nødladeren, der følger med din bil. Den såkaldte ”nødlader”. Over tid vil den overbelaste elinstallationerne i huset, som generelt kun beregnet til det, der kaldes ”lavt energiforbrug over tid” og som udgangspunkt altså ikke forberedt til, at der også skal tilsluttes en elbil.

Når du installerer en ladeboks på dit hus, er der særlige krav til en god jordforbindelse*. Derudover er det også vigtigt, at du tager højde for husets andre elinstallationer, for en ladeboks kræver sin egen sikringsgruppe og i langt de fleste tilfælde også sin egen fejlstrømsafbryder. Oftest vil det være muligt at placere dem i den eksisterende eltavle, eller som en ekstra tavle ved siden af. Det er dog tilfælde med især ældre eltavler, hvor en udskiftning af hele eltavlen vil være nødvendig*.

Hvis du i forvejen får refusion for elafgift, kan vi ikke tilbyde refusion. Det betyder, at det ikke er muligt at få elafgiftsrefusion, hvis du har egen vindmølle, jordvarme, elvarme, varmepumpe, solceller m.v.

*BEK nr 1082 af 12/07/2016 ”Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer” § 26 stk. 2.

 

Hvilken app skal jeg benytte?

I e-GO ladeløsningen indgår den anerkendte og pålidelige app fra Monta.

 

Hvad er fordelene ved appen?

Der er mange. Monta-appen er meget brugervenlig og let af navigere i. Få f.eks. hurtigt overblik over tilgængelige ladestandere nær dig. Appen tilbyder også Smart Charging, hvilket giver dig mulighed for at spare penge da du kan indtaste dine præferencer - f.eks. at du kun ønsker at oplade om natten, når strømmen typisk er billigst. alt efter hvilke præferencer, du indtaster. Du kan også vælge at lade andre oplade fra din stander og via appen holde styr på, hvor meget de har forbrugt og hvad du dermed har tjent.

Ikke mindst får du din elrefusion ind på appen. Du kan hele tiden se overblik over forbrug og tilgodehavende ligesom du selv kan bestemme, hvornår du ønsker refusionen udbetalt. (Kræver abonnement på 69 kr. pr. måned).

 

Hvordan kobler jeg appen til e-GO på min telefon

Opsætning af appen må først påbegyndes når teknikeren har opsat boksen. Teknikeren videregiver informationer som skal indtastes når du tilkobler appen for første gang. Herefter kan man påbegynde ladningen. For yderligere oplysninger, se da afsnittet om ”Hvordan skal jeg forholde mig efter installationen”.

 

Hvordan finder jeg en ladestander?

Opladning af din el- eller hybridbil kan ske i det meste af landet. På appen til din e-GO løsning kan du let og enkelt finde information om, hvor du kan finde den nærmeste offentlige – og ledige - ladestander. Der er 7.000 ladepunkter i Danmark. Du kan også se alle offentligt tilgængelige ladestandere via bilens navigation eller Google Maps, der har tilføjet alle ladestandere til oversigten over tankstationer. Husk, at det kan være en god idé at tjekke, hvor du kan lade op undervejs, hvis du skal køre lange ture. Vær opmærksom på, at du betaler efter forbrug, når du benytter de offentlige ladestandere.

 

Refusion af elafgift

For at fremme miljøvenlige eldrevne biler er det blevet bestemt, at ladeoperatører, så som e-GO, kan søge om at refundere elafgiften på vegne af deres kunder. Når du som kunde betaler for din strøm, vil elafgiften være en del af din elregning. Vælger du et e-GO abonnement, vil du få elafgiften refunderet, for den del der vedrører opladning af din bil. Som abonnent hos e-GO får du altid den fulde sats refunderet og du får refusionen i samme øjeblik som du færdiggør en opladning. Den offentlige sats for elafgift reguleres løbende år og er indtil videre aftalt til at gælde til 2030. Den aktuelle sats kan ses her.
Bemærk, for at være berettiget til afgiftsrefusion må du dog ikke have solceller eller en vindmølle, og din bolig må ikke være registeret som elopvarmet

 

 

SPØRGSMÅL OG SVAR OM INSTALLATION

 

Må jeg selv grave kablet ned til min ladeboks?

Ja, det må du gerne. Det skal dog aftales med installatøren på forhånd, da du derfra får en række retningslinjer, der skal overholdes – ift. hvor og hvor dybt, der skal graves.

 

Må jeg selv installere ladeboksen?

Nej, det kan vi desværre ikke tilbyde. Der er en lang række krav til installationen som skal være opfyldt, og som vores installationspartner er garant for. Til gengæld får du 5 års garanti på den samlede pakke med ladeboks, installation og Montas app.

 

Hvordan får jeg selve ladeboksen?

Ladeboksen og de eventuelle kabler får du udleveret hos din Peugeot-forhandler, når du har valgt en e-GO ladeløsning.

 

Hvordan skal jeg forholde mig før installationen?

Når du køber en e-GO ladeboks hos din Opel-forhandler, underskriver I samtidig et udleveringsdokument, som er din bekræftelse på, at boksen er din ejendom. Herefter vil du modtage en e-mail med et kort spørgeskema vedrørende din kommende installation. Dine besvarelser videregives til vores tekniske samarbejdspartner Kemp & Lauritzen, så deres installatør kan forberede sig på opgaven. Inden for 5 dage bliver du kontaktet direkte af Kemp & Lauritzen, så I sammen kan aftale det bedste tidspunkt for installationen. Har du nogle spørgsmål, eller har du brug for nogle ekstra ydelser i forbindelse med installationen, så afklarer I også blot det sammen.

 

Hvordan skal jeg forholde mig i forbindelse med installationen?

Det eneste du skal gøre på dagen for installationen, er at afsætte tid til at være hjemme på det aftalte tidspunkt og vise, hvor din eltavle er monteret samt hvor, du ønsker ladeboksen opsat. Inden installationen afsluttes, tester og dokumenterer Kemp & Lauritzen, at alt virker korrekt og er sikkert udført. Kemp & Lauritzen har udstyr med til at teste ladeboksen, så selvom bilen ikke er hjemme, klarer de det alligevel. Herefter får du en kort introduktion til opladning af din bil.

 

Hvordan skal jeg forholde mig efter installationen?

Når installationen af ladeboksen er færdiggjort, kan du med det samme aktivere appen med de oplysninger, som du vil modtage af din installatør. Dernæst kan du benytte ladeboksen. Skulle der opstå udfordringer, står Monta klar til at hjælpe med betjening af både app og ladeboks. Du betaler kun for den strøm du bruger og det er dit eget valg hvem du vælger at benytte som el-leverandør. Du kan følge med i dit forbrug og styre din opladning via din app.

 

Hvilke betingelser er der for en standardinstallation?

 • Ladeboksen placeres, hvor det er placerings og opladningsmæssigt hensigtsmæssigt og muligt, typisk på garagevæg, carport eller husmur.
 • Eltavlen skal være placeret i samme plan som ladeboksen. Højdeforskelle mellem eltavle og terræn må maximalt være 1,0 meter.
 • Ved standardinstallation forventes der at være plads i dit eksisterende eltavle.
 • Sikring foran eltavlen må ikke overstige 63 ampere.
 • Der er en fungerende jordelektrode (jordspyd) i kundens installation. Hvis kundens bil har skærpede krav til overgangsmodstand ud over den lovpligtige, afregnes det på medgået tid og forbrugt materiale. Krav til jordforbindelse er max 100 Ohm. Hvis kundens installation har en højere modstand end 100 Ohm, vil det kræve en ekstra jordelektrode, hvilket vil medføre en ekstra omkostning ved installationen.
 • Der er de fornødne ampere til rådighed i kundens eksisterende installation. Der vil i de fleste installationer være ampere nok, men især ved installation af ladebokse med en effekt større end 11 kW, vil dette kunne komme på tale.
 • Den eksisterende installation overholder gældende lovgivning.
 • For at kunne fjernaflæse forbruget på ladeboksen, skal den have adgang til en 4G-dækning.
 • Installatøren kan forbeholde sig ret til ekstra betaling, såfremt en eller flere af de ovenfor oplistede forhold ikke er opfyldt.

Alt dette forventer vi ikke, du kan svare på, så det hjælper installatøren med at finde svarene på.

 

VIGTIGT!

Af sikkerhedsmæssige årsager vil ladeboksen få sin egen sikringsgruppe og kabel i eltavlen, og i de fleste tilfælde også sin egen fejlstrømsafbryder. Oftest er det muligt at placere dem i den eksisterende eltavle eller som en ekstra tavle ved siden af. Det kan være nødvendigt at udskifte ældre tavler* ligesom eksisterende installationer ikke altid kan genbruges.

 

*BEK nr 1082 af 12/07/2016 ”Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer” § 26 stk. 2.