10 gode råd inden sommerferien

10 sommerraad


10 GODE RÅD INDEN SOMMERFERIEN

Taskerne er pakket, bilen er fyldt og forude venter kør-selv ferien med masser af kilometer på asfalten. Inden i sætter kursen så husk, at bilen også skal være klar til de strabadser og udfordringer som den bliver budt. Nedenfor har vi samlet 10 gode råd inden sommerferien, som kan spare jer for unødvendige problemer når nu der skal holdes ferie.


 1. Få bilen tjekket på dit værksted inden ferien
  Bilferie er ofte med fuldt læs, mange timers kørsel og varmt vejr, hvilket belaster bilen mere end i hverdagen. Mekaniske dele, som motor og bremser kommer på hårdere arbejde.
  Vi anbefaler derfor et sommertjek, inden sommeren for alvor sætter ind. Så slipper du for ubehagelige overraskelser, når du først er taget afsted på bilferie sydpå.
  Kontakt dit lokale Peugeot-værksted.


 2. Få efterset dit AC-/klimaanlæg

  Som mange andre dele på din bil, så skal dit AC-/Klimaanlæg vedligeholdes for at fungere optimalt. Ud over at en varm kabine kan være ubehagelig at opholde sig i, så kan manglende vedligeholdelse af dit AC-/Klimaanlæg også resultere i dårlig lugt eller i værste fald skimmelsvamp.
  Kontakt din lokale Peugeot-værksted for at høre mere.


 3. Tjek reservehjul og reparationskit
  Sørg for at tjekke om bilens reservehjul har det lovpligtige dækmønster og korrekte dæktryk. Tjek også om det nødvendige værktøj til at foretage dækskifte ligger i bilen. Hvis bilen ikke har reservehjul, sørg for at tjekke om indholdet af reparationskittet er komplet inkl. dato for udløb.


 4. Husk sikkerhedsudstyr

  I mange lande er det lovpligtigt at have sikkerhedsudstyr i bilen. F.eks. de gule sikkerhedsveste, advarselstrekanten, pulverslukker samt førstehjælpskasse.


 5. Ekstra pærer & Total Top up-olie

  Hav altid et ekstra sæt pærer med i bilen – så du trygt kan køre videre, hvis en pære skulle ”gå”. Herudover bør du også medbringe 1 l TOTAL top up-olie, så du kan efterfylde med fabriksgodkendt motorolie, hvis nødvendigt. Kontakt dit Peugeot-værksted angående hvilke TOTAL Top up-olie, du bør anvende til din Peugeot


 6. Opladere til mobiltelefoner

  Husk at medbringe en oplader til din mobiltelefon, så du kan kontakte familie, hoteller mv. imens I er på farten. Men også hvis det bliver nødvendigt at tilkalde hjælp.


 7. Førstehjælpskasse

  Hvis du allerede har en førstehjælpskasse, så tjek om indholdet er intakt og opdateret – og har du ikke en førstehjælpskasse, bør den komme på plads inden ferien. Den bør altid ligge i bilen i tilfælde af uheld, hertil er førstehjælpskassen lovpligtig i mange lande.


 8. GPS - Husk at opdatere kortet

  Da det ellers kan give ærgerlige omveje.


 9. Børn og bilferie

  Husk at have drikkevarer, snacks samt lidt underholdning, som børnene kan hygge sig med på turen.


 10. Husk pas, penge og nødvendige papirer

  F.eks. på feriebolig, forsikringskort/vejhjælp, registreringsattest samt evt. vignette.