10 GODE RÅD OM DÆKSKIFTE

3008 dæk

 1. Skift dæk på det rigtige tidspunkt

  Sommerdæk bremser dårligere på kolde veje. Derfor er det vigtigt, at temperaturen kommer over 7 grader, før du skifter til sommerdæk. Også hvis du kører sent om aftenen eller om natten, skal du være sikker på, at temperaturen er over 7 grader.
  Du kan få et godt tilbud på dækskifte hos din lokale Peugeot forhandler.


 2. Bestil tid til dækskifte allerede nu

  Hvert eneste år omkring tidspunktet for dækskifte, har værkstederne ekstra meget at se til. Derfor er det en god idé at bestille tid i god tid. Følg med i vejrets udvikling og vejrudsigten. Det kan også være en god ide at rådføre dig hos dit Peugeot-værksted. De kan også se, hvornår du året forinden fik skiftet dæk, og booke din tid på værkstedet omkring dette tidspunkt.


 3. Tjek mønsterdybden

  Dækmønstrets dybde skal ifølge loven være 1,6 mm for både sommer- og vinterdæk. Men det er mest sikkert at holde sig til 3 millimeter for sommerdæk og 4 millimeter for vinterdæk.


 4. Tjek slidmønstret på dækkene

  Det er en god idé at holde øje med hvordan dine dæk bliver slidt. De skal helst være slidt jævnt fordelt på hele dækkets bredde.
  Er der steder på det enkelte dæk, hvor det er mere slidt end andet, eller hvor der er forskel på mønsterdybden, er det en god ide at få kontrolleret hjulindstillingen som afhjælper problemet.


 5. Rengøring inden dækskifte

  Nogle vælger selv at montere hjul. Her er det vigtigt, at fabrikkens anvisninger følges nøje. For eksempel er en korrekt tilspændning med momentnøgle afgørende for at sikre, at hjulene er spændt korrekt og der ikke påføres bilen unødige skader og dermed ekstra omkostninger for kunden. Afrensning af kontaktflader er også afgørende.


 6. Få dine dæk afbalanceret

  Uanset om du selv skifter dæk eller om det er et professionelt Peugeot-værksted, bør du få dækkene afbalanceret hver 2.-3. år for at sikre optimal kørselskomfort i bilen.


 7. Kontroller dæktrykket

  Efter hjulskifte er det vigtig at tjekke og justere dæktrykket. Et forkert dæktryk kan resultere i ujævn slitage på dækket og forringet brændstoføkonomi.
  Det er generelt en god idé, at jævnligt holde øje med dæktrykket. De fleste tankstationer har i dag en automatisk pumpe, som kan hjælpe dig med at regulere dæktrykket. Oplysninger om bilens korrekte dæktryk er beskrevet i bilens venstre side i døråbningen.
  Biler med et forkert justeret dæktryk kan forringe dine køreegenskaber og give dårligere vejgreb ved opbremsninger.


 8. Er efterspænding af hjulbolte nødvendigt?

  Flere firmaer anbefaler, at hjulene skal efterspændes. Får du bilen serviceret på autoriseret Peugeot-værksted, hvor alle fabrikkens anvisninger følges 100% er dette ikke nødvendigt.


 9. 1 sæt sommerdæk og 1 sæt vinterdæk

  Køb altid dæk som er fremstillet af en anerkendt dækproducent. For at sikre det bedste vejgreb og brændstofforbrug uanset sæson - er den bedste løsning både at have 1 sæt sommerdæk og 1 sæt vinterdæk. En anden løsning kan også være helårsdæk, som er et kompromis af begge typer. Vil du vide mere om dette, kan du få vejledning hos dit Peugeot-værksted.


 10. Opbevar altid dine hjul korrekt

  Ved skift imellem sommer- og vinterdæk, er det vigtig hvordan hjulene opbevares i den tid de ikke er monteret. De bør opbevares mørkt, tørt og køligt.
  Er dækkene løse uden fælge skal de opbevares oprejst. Er der komplette hjul på fælge kan dækkene opbevares stablet eller hængende på et dækstativ. Husk - korrekt opbevaring forlænger dine dæks levetid og de bibeholder deres egenskaber længst muligt.