e-Legend
e-Legend
PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Peugeot e-Legend Concept understreger Peugeots DNA ved at forene den historiske arv med de mest avancerede teknologier i bilindustrien.SPORTY OG SENSUELT LOOK

/image/98/2/peugeot-e-legend-1809heme202-small.481982.jpg

Peugeot beviser, at en ultra-teknologisk bil også kan se lækker ud. Valget af coupé-silhuetten til en selvkørende bil højner køreoplevelsen via anvendelsen af moderne elementer, og meget realistiske og pragmatiske dimensioner og proportioner. De nye elektriske platforme åbner op for uendeligt mange muligheder for designerne, da de tekniske udfordringer, som forbrændingsmotoren kan give, ikke længere er til stede.

Ved formgivningen af sin teknologiske vision har Peugeot e-Legend Concept trukket på Peugeots arv. Det ser man i nyfortolkningen af de primære designtemaer fra 504 coupé: en strømlinet, sporty, skarp og sensuel silhuet og en kabine, der buer ned mod bagakslen og er forsynet med store ruder.

Fronten er let genkendelige takket være den visuelle signatur bestående af 3 stiliserede løvekløer og 2 dobbelte lygtemoduler, der leder tankerne hen på 504 coupés 4 forlygter.

Den tekniske zone er placeret under forlygterne og indeholder alle førerhjælpefunktionerne.

Fronten er indfalset mellem de to forskærme og er delt af en sort aluminiumsbjælke, som er en hyldest til kofangerne i forkromet rustfri stål.

I bagenden ser man også Peugeots ikoniske lyssignatur bestående af 3 stilistiske løvekløer, som har fået et højteknologisk udtryk.

Det 3. stoplys er placeret øverst i bagruden og strækker sig i hele dens bredde med et multi-reflektor system, som reflekterer lyset ned på bagruden./image/98/6/peugeot-e-legend-1809heme102-small.481986.jpg


Siderne består af 3 separate lag. Nederst er den tekniske platform forlænget og øverst er der masser af glas, inspireret af forholdet mellem metal og glas i Peugeot 504 Coupé. De store glasflader bader kabinen i Peugeot e-Legend Concept i lys.

Hjulkasserne er formet, så de vender lidt indad og i de forreste er der placeret luftpassager. Det hele samles af en metalbue, der indrammer sideruderne og understreger den indfalsede, facetterede bagrude.

En skærm under den bageste siderude, der kan ses udefra, viser brugeren en personlig velkomstmeddelelse samt ladeniveauet før start af bilen. Den advarer også personer uden for bilen om, at bilen er i selvkørende tilstand.

Touch-betjeningen til åbning af døren er diskret skjult i den bageste siderude.

Karrosseriet har en blød og raffineret grå farve med et strejf af champagne.
Afhængigt af solens lys skifter farven fra krom, der reflekterer alle omgivelser, til en smuk bronze-metal finish.
Den anvendte lakeringsteknik ligner den, der anvendes til flakoner fra de mest eksklusive parfumemærker./image/98/8/peugeot-e-legend-1809heme603-small.481988.jpg


Hjulene består af 19 tommer fælge med Michelin® dæk i serieproducerede størrelser.
Realisme og troværdighed.


MATERIALER AF HØJ KVALITET


For at skabe en lys og elegant kabine, har designerne valgt varme materialer, som et modspil til de kolde digitale overflader. En kontrast i det vilde kapløb mod den fuldt digitaliserede verden.

Velour har fået sit store comeback! Den valgte, eksklusive silkevelour er ekstremt blød og rar at røre ved, og mikses dygtigt med en moderne, teknisk vævning, der giver større frihed i forarbejdelsen. Det er vævet digitalt og specielt til Peugeot e-Legend Concept af en skinnende tråd i samme farve som velouren.  Dette materiale anvendes også i Peugeot 3008 SUV og 5008 SUV.

De øvre dele og døråbningerne er fremstillet af paldao træ af vores partner Hervet Manufacturier®. Det eksotiske træ stammer fra bæredygtigt skovbrug og leder tankerne hen på 60'ernes møbler af palisander og ibenholt.  De mørke årer i træet fremhæver sædernes og gulvtæppets turkisblå farve. Dette moderne bud på træbeklædning refererer til GT versionerne af Peugeot 3008 SUV, 5008 SUV og 508.