SIKKERHED

Peugeot 208 nyder godt af Peugeots ekspertviden og knowhow med nyt udstyr, der giver endnu større sikkerhed.

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brake (automatisk opbremsning ved risiko for kollision i byen) er en ny teknologi, der forhindrer kollision eller begrænser kollisionskraften, hvis føreren ikke når at bremse i tide ved bykørsel under 30 km/t.

Øverst i forruden er der placeret en lasersensor med kort rækkevidde, som registrerer forhindringer foran bilen, f.eks. en forankørende eller stillestående bil. Systemet foretager automatisk en kraftig nedbremsning for at undgå kollision eller begrænse konsekvenserne ved at reducere kollisionshastigheden. I visse tilfælde standses bilen automatisk helt og derved undgås kollision med bilen foran.

KARROSSERI

/image/68/2/peugeot_208_2015_181_fr.10682.jpg

Peugeot 208 er forsynet med et ultra-let karrosseri, der er konstrueret til at optage mest muligt af kollisionskraften ved forskellige typer kollision, og således minimere konsekvenserne for fører og passagerer, samt andre trafikanter og biler. 

Den robuste og lette 208 (fra 975 kg afhængigt af version) er meget manøvredygtig, sjov at køre og yderst brændstoføkonomisk.

AIRBAGS

/image/99/3/peugeot_208_5p_1502tech_e.62993.jpg

I tilfælde af kollision beskyttes fører og passagerer af 6 airbags:

• 2 frontairbags, som beskytter førerens og forsædepassagerens hoved og bryst ved frontalkollision.

• 2 sideairbags foran, som beskytter føreren og forsædepassageren ved sidekollision. 

• 2 gardinairbags, der beskytter førerens og for- og bagsædespassagerenes hoveder.

ESP

Alle Peugeot 208 har frakoblelig ESP (Elektronisk stabilitetsprogram) som standard, bestående af ASR (anti-spin), CDS (dynamisk stabilitetskontrol), EBA (emergency brake assistant), ABS (antiblokering af hjulene) og EBD (elektronisk bremsekraftfordeling).

STATISKE DREJELYGTER

Når nærlyset eller fjernlyset er tændt, der køres med en hastighed under 40 km/t, og man aktiverer blinklyset eller drejer rattet over en vis vinkel, oplyser* tågeforlygten indersiden af svinget (bykørsel, snoede veje, vejkryds, parkeringsmanøvrer, osv.).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

/image/63/1/peugeot_208_5p_1502tech_e.10631.10631.jpg

Peugeots nødopkaldssystem kan anvendes i hele Europa. Når hvert minut tæller, kan du regne med hurtig reaktion fra PEUGEOT Connect SOS* systemet.

• Automatisk nødopkald: Hvis bilens airbags eller de pyrotekniske sikkerhedsseler udløses, sender bilen automatisk et nødopkald, uden at føreren behøver at gøre noget aktivt. PEUGEOT Connect SOS  lokaliserer bilen, går i telefonisk kommunikation med føreren og passagererne og tilkalder den rigtige type nødhjælp. Kommunikationen kan foregå på førerens eget sprog.

• Manuelt nødopkald: Hvis føreren befinder sig i eller bliver vidne til en kritisk situation (ildebefindende, overfald), er det hurtigt at ringe op til Peugeot Connect SOS. Man skal blot trykke (3 sekunder) på SOS knappen i loftskonsollen.

Hvis bilen havarerer skal man trykke i 3 sekunder på Peugeot løve-knappen i loftskonsollen for at aktivere et assistanceopkald. En stemme bekræfter, at der er sendt et assistanceopkald til Peugeot.