/image/79/8/all-new-e-2008-suv-header.676798.jpg
/image/79/8/all-new-e-2008-suv-header.676798.jpg

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Nedenfor har vi samlet en række af de spørgsmål som vi ofte får stillet i forbindelse med vores elbiler.

 • Hvilke modeller findes som elbil?
 • Hvad gør I for miljøet?
 • Hvad hvis en elbil ikke er det rigtige for mig?
 • Hvad koster det at oplade en elbil?
 • Hvordan kan jeg få en ladeboks?

 • Hvad hvis der går noget galt?
 • Forringes batteriets kapacitet med alderen?
 • Jeg har hørt, at man kan leje batterier?
 • Kan elbiler trække en anhænger?
 • Hvilke stik bruger I?

 • Hvorfor har forskellige biler forskellige stik?

Hvilke modeller i jeres modelprogram findes som elbiler?

Peugeot er i fuld gang med at elektrificere alle sine modeller frem mod 2023! Vi har ingen modeller, der udelukkende fås i en el-version. Hos Peugeot vælger du først en model, og derefter driftstypen. Det gælder for alle vores biler og vans, at man vil kunne vælge mellem versionerne: benzin, diesel, 100% el eller plug in hybrid. Det betyder, at man aldrig behøver at gå på kompromis med bilens størrelse eller design for at få en bil der tilbyder nul-emissions kørsel.

Indtil videre har vi annonceret lanceringen af flere modeller i 2020. Det gælder el-bilerne e-208 og e-2008 SUV samt plug-in hybridbilerne 3008 SUV, 508 og 508 SW.

I slutningen af 2020 lanceres den nye varebil Peugeot e-Expert.

Hvad gør I for miljøet?

Vi har fuld fokus på at reducere vores virksomheds miljøbelastning. Dette omfatter ikke kun en reduktion af bilernes CO2- og NOX-udledning, men hele bilens og komponenternes livscyklus samt virksomhedsdriften generelt, herunder vores kontorer og fabrikker. Vores koncern, Groupe PSA, har iværksat en lang række aktiviteter på det område: Alt fra kulstofdræn-projekter, til cirkulær økonomi for bildele, anvendelse af online teknologier i bilen osv.

Hvad hvis en elbil ikke er det rigtige for mig?

Det er vores strategi, at alle kunder skal have mulighed for at vælge en bil, der passer til deres behov og kørselsmønster. Derfor fås alle modeller i en benzin, diesel og elektrisk version. Det betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis med bilens størrelse eller design for at køre mere miljøvenligt, og du kan vælge den driftstype, der passer bedst til dit behov.

Selv om vi har fuldt fokus på el-biler, investerer vi fortsat i forskning og udvikling af de andre typer drivmidler, så vi altid kan være sikre på at møde kundernes behov og behov.

Hvad koster det at oplade en elbil?

Det afhænger fuldstændigt af, hvor du oplader din bil, og af el-priserne. Nogle af de offentlige ladestandere er ganske gratis at bruge, og andre har varierende takster. De fleste kunder får installeret en ladeboks hjemme.

El-prisen opgøres i kWh (kilowatt hour) - så for at beregne prisen på en fuld opladning, skal du gange pris pr. kWh med batteriets kapacitet (på samme måde som man ganger pris pr. liter med brændstoftankens kapacitet).

Med en Clever ladeboks derhjemme har du altid strøm til din 3008 SUV HYBRID. Vælg et fast månedsabonnement fra 369 kr. og få ubegrænset opladning. Læs mere på clever.dk

Hvordan kan jeg få en ladeboks?

Vi samarbejder med Clever på det danske marked. Clever kan sørge for opsætning af ladeboks på private adresser. Samtidig tilbyder Clever et bredt netværk af offentlige ladestandere som kan bruges når man er på længere ture.

Hvad hvis der går noget galt?

Er det ikke dyrt at udskifte batterierne?

Vi kan godt forstå, at kunderne bekymrer sig om omkostningerne til batterier. Derfor yder vi også en usædvanligt lang garanti på drivbatteriet!  Der er 8 års eller 160.000 km fabriksgaranti på dit batteri, forudsat at du overholder vores vilkår og betingelser, som f.eks. at få udført serviceeftersyn i henhold til serviceplanen. Obs. Den 8år/160.000km garanti på batteriet, dækker i tilfælde hvor batteriets kapacitet falder til <70%, set i forhold til et nyt batteri.
Garantien følger bilen, og overdrages til den nye ejer ved videresalg. Dette øger også gensalgsværdien, da en ny ejer kan have fuld tillid til bilen.

Batteripriserne er faldet betydeligt over de sidste 8 år, og vil fortsat falde.  Dette skyldes delvist reducerede omkostninger til råvarer, da elbiler er blevet mere populære, samt en øget volumen, men også at batterierne kan få et ‘nyt liv’. Dette betyder, at de i stedet for at blive sendt til genbrug (med omkostninger for producenten), bliver anvendt til andre formål, f.eks. oplagring af energi.

Forringes batteriets kapacitet med alderen?

Der kan forventes en lille forringelse, men det er minimalt. Hvad angår garantien, dækkes 70% af den oprindelige kapacitet i 8 år. Renovering af batterier er også et område i stor udvikling, hvor defekte celler udskiftes i stedet for at blive skrottet.

Jeg har hørt, at man kan leje batterier?

Nej – Peugeot tilbyder ikke leje af batterier. Batteriet er inkluderet i bilens pris, og du kan nyde godt af en fabriksgaranti på 8 år og 160.000 km.

Kan elbiler trække en anhænger?

Nej, vores el-biler kan ikke trække en trailer.

Hvilke stik bruger I?

For mere fyldestgørende information henviser vi til siden om Opladning.

Men i korte træk kan vi sige, at:

vores nye generation af elbiler er forsynet med et CCS (Combined Charging System) stik, så de kan oplades via en standard Type 2 ladestander eller en offentlig hurtigladestander.

Vores plug-in hybridbiler har Type 2 stik, da de ikke behøver hurtig opladning.

Hvorfor har forskellige biler forskellige stik?

Forskellige kontinenter har forskellige ladestandarder, og mange af de første el-biler kom fra Asien, som anvendte japanske standarder, dvs. Type 1 og CHAdeMO. De udfases nu gradvist i Europa, da de fleste producenter, der sælger biler her, anvender det europæiske standardstik kaldet Type 2 og CCS.

Da boligernes stikkontakter er forskellige fra land til land, er der også forskel på ladekablerne til hjemmeladning, der sælges som tilbehør hos din forhandler.