/image/79/8/all-new-e-2008-suv-header.676798.jpg
/image/79/8/all-new-e-2008-suv-header.676798.jpg

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Nedenfor har vi samlet en række af de spørgsmål som vi ofte får stillet i forbindelse med vores elbiler.

  • Hvilke modeller findes som elbil?
  • Hvad hvis en elbil ikke er det rigtige for mig?
  • Hvad koster det at oplade en elbil?
  • Hvordan kan jeg få en ladeboks?

  • Hvad hvis der går noget galt?
  • Forringes batteriets kapacitet med alderen?
  • Jeg har hørt, at man kan leje batterier?
  • Kan elbiler trække en anhænger?
  • Hvilke stik bruger I?

  • Hvorfor har forskellige biler forskellige stik?

Hvilke modeller i jeres modelprogram findes som elbiler?

Peugeot er i fuld gang med at elektrificere alle sine modeller frem mod 2023! Vi har ingen modeller, der udelukkende fås i en el-version. Hos Peugeot vælger du først en model, og derefter driftstypen. Det gælder for alle vores biler og vans, at man vil kunne vælge mellem versionerne: benzin, diesel, 100% el eller plug in hybrid.

Vi tilbyder følgende modeller:

El-biler: e-208, e-2008 SUV, e-Rifter, e-Traveller samt varebilerne e-Partner og e-Expert.

Plug-in hybridbiler: 308, 308 SW, 3008 SUV, 508 og 508 SW.

Hvad hvis en elbil ikke er det rigtige for mig?

Det er vores strategi, at alle kunder skal have mulighed for at vælge en bil, der passer til deres behov og kørselsmønster. Derfor fås alle modeller i en benzin, diesel og elektrisk version. Det betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis med bilens størrelse eller design for at køre elektrisk, og du kan vælge den driftstype, der passer bedst til dit behov.

Selv om vi har fuldt fokus på el-biler, investerer vi fortsat i forskning og udvikling af de andre typer drivmidler, så vi altid kan være sikre på at møde kundernes behov og behov.

Hvad koster det at oplade en elbil?

Det afhænger fuldstændigt af, hvor du oplader din bil, og af el-priserne. Nogle af de offentlige ladestandere er ganske gratis at bruge, og andre har varierende takster. De fleste kunder får installeret en ladeboks hjemme.

El-prisen opgøres i kWh (kilowatt hour) - så for at beregne prisen på en fuld opladning, skal du gange pris pr. kWh med batteriets kapacitet (på samme måde som man ganger pris pr. liter med brændstoftankens kapacitet).

Med en Clever ladeboks derhjemme har du altid strøm til f.eks. din Peugeot e-2008. Vælg et fast månedsabonnemen og få ubegrænset opladning. Læs mere på clever.dk

Hvordan kan jeg få en ladeboks?

Vi samarbejder med Clever på det danske marked. Clever kan sørge for opsætning af ladeboks på private adresser. Samtidig tilbyder Clever et bredt netværk af offentlige ladestandere som kan bruges når man er på længere ture.

Hvad hvis der går noget galt?

Er det ikke dyrt at udskifte batterierne?

Vi kan godt forstå, at kunderne bekymrer sig om omkostningerne til batterier. Derfor yder vi også en usædvanligt lang garanti på drivbatteriet!  Der er 8 års eller 160.000 km fabriksgaranti på dit batteri, forudsat at du overholder vores vilkår og betingelser, som f.eks. at få udført serviceeftersyn i henhold til serviceplanen. Obs. Den 8år/160.000km garanti på batteriet, dækker i tilfælde hvor batteriets kapacitet falder til <70%, set i forhold til et nyt batteri.
Garantien følger bilen, og overdrages til den nye ejer ved videresalg. Dette øger også gensalgsværdien, da en ny ejer kan have fuld tillid til bilen.

Forringes batteriets kapacitet med alderen?

Der kan forventes en lille forringelse, men det er minimalt. Batteriet har en garanti på 8 år og 160.000 km for 70% af ladekapaciteten.

Jeg har hørt, at man kan leje batterier?

Nej – Peugeot tilbyder ikke leje af batterier. Batteriet er inkluderet i bilens pris, og du kan nyde godt af en fabriksgaranti på 8 år og 160.000 km.

Kan elbiler trække en anhænger?

Ja, det gælder dog kun vores e-Rifter L1, der kan trække op til 750 kg.

Hvilke stik bruger I?

For mere fyldestgørende information henviser vi til siden om Opladning.

Men i korte træk kan vi sige, at:

vores nye generation af elbiler er forsynet med et CCS (Combined Charging System) stik, så de kan oplades via en standard Type 2 ladestander eller en offentlig hurtigladestander.

Vores plug-in hybridbiler har Type 2 stik, da de ikke behøver hurtig opladning.

Hvorfor har forskellige biler forskellige stik?

Forskellige kontinenter har forskellige ladestandarder, og mange af de første el-biler kom fra Asien, som anvendte japanske standarder, dvs. Type 1 og CHAdeMO. De udfases nu gradvist i Europa, da de fleste producenter, der sælger biler her, anvender det europæiske standardstik kaldet Type 2 og CCS.

Da boligernes stikkontakter er forskellige fra land til land, er der også forskel på ladekablerne til hjemmeladning, der sælges som tilbehør hos din forhandler.