Peugeot 2008 SUV
Peugeot 2008 SUV
ELEKTRISKE BILER

Elbilen giver mere mening for flere, godt hjulpet på vej af længere rækkevidde og lave driftsomkostninger. Elbilen kan være alt fra den smarte bybil til den rummelige SUV eller for den sags skyld den praktiske varevogn. Fælles for dem alle er, at de byder på innovativt design og enestående teknologi.

EN ELBIL KRÆVER DE RIGTIGE FORUDSÆTNINGER

For at vurdere om du er klar til en elbil, er det vigtigt, at du sikrer dig, at du har overvejet både fordele og ulemper. En moderne elbil byder på mange fordele, men den har også sine begrænsninger, hvilket mest af alt handler om rækkevidden, og hvilke muligheder du har for at lade op.

Har du for eksempel mulighed for at lade op med en ladeboks i din egen indkørsel? Ellers er du afhængig af en offentlig ladestander, hvis du har en i nærheden. Alternativt kan du måske få dækket det meste af dit ladebehov hos din arbejdsplads, hvis de tilbyder opladning. Du kan læse mere om opladning i hverdagen her.

Det næste er dit kørselsbehov, for hvor langt kører du til dagligt, og hvordan kører du? Hvis du kører meget motorvej, må du regne med en kortere rækkevidde, som kan betyde, at du skal lade op undervejs.


VIDSTE DU, AT...

Elbiler er mindst lige så sikre som konventionelle benzin- og dieselbiler? Det gælder både i kollisionstests og i tilfælde af brand. Selvom brand i elbilers batterier kan være svære at slukke, så er elbiler sikrere end både benzin- og dieselbiler, når de kører galt. Dette skyldes, at elbilbatterier gennemgår grundige mekaniske og elektriske tests, og sikkerhed indgår som en integreret del af udviklingskravene, ifølge Dansk Elbil Alliance.

Elbilens sikkerhed er blot ét eksempel på nogle af de mange myter, som stadig florerer blandt danskerne om elbiler. Dansk Elbil Alliance har kigget nærmere på myterne og faktatjekket dem. Du kan læse mere om elbilens sikkerhed og blive klogere på sandheden bag de andre almindelige myter på bildrøm.dk


ER ELBILER BLEVET MAINSTREAM?