TRYG FÆRDEN HOS PEUGEOT - INFORMATION IFM. COVID-19 LÆS MERE HER

Rækkevidde

/image/80/2/all-new-e-2008-suv-electric-range.676802.jpg
/image/80/2/all-new-e-2008-suv-electric-range.676802.jpg

Rækkevidden defineres som, hvor langt din Peugeot elbil kan køre på en enkelt, fuld opladning.

/image/80/0/640x480-peugeot-all-new-e-208.676800.jpg

ER TALLENE FOR RÆKKEVIDDE REALISTISKE?


Vores tal for rækkevidde stammer fra WLTP-testen, som er udviklet af EU med det formål at opnå mere realistiske tal, end dem opnåede via den tidligere NEDC test.  WLTP-testcyklussen resulterer i værdier, der matcher den reelle kørsel i bilen bedre.

Så egentlig kan man godt sige, at den maksimale værdi for rækkevidden er realistisk, men forskellige faktorer kan have indflydelse på, om du når disse værdier eller ej.

/image/79/9/new-208-interior-view-girl.676799.jpg

HVORDAN VED JEG HVILKEN RÆKKEVIDDE, JEG KAN NÅ


Det er vigtigt at sige, at bilens måler viser en estimeret rækkevidde, der er baseret på den seneste kørselshistorik, samt på batteriets ladestand og de aktuelle kørselsforhold. Det er derfor ikke ualmindeligt at sætte sig ind i en fuldt opladet elbil og se, at den estimerede rækkevidde er langt lavere end den maksimalt opnåelige rækkevidde. Det skyldes, at bilen anslår en rækkevidde, beregnet på basis af tidligere og nuværende kørselsfaktorer. Hvis din kørsel ændrer sig, og du har et lavere energiforbrug end tidligere (lavere hastighed, færre passagerer osv.), tilpasses den viste rækkevidde derefter.

/image/80/1/all-new-e-208-electric-range.676801.jpg

HVAD HAR INDFLYDELSE PÅ RÆKKEVIDDEN?

Flere forskellige faktorer har indflydelse på rækkevidden, og kombination af disse har indflydelse på hvor lang en rækkevidde, du kan opnå på en given dag. De fleste af disse faktorer ville også påvirke antallet af kørte kilometer pr. liter, hvis der var tale om en benzin- eller dieselmotor.

Nogle af de faktorer, der har indflydelse på rækkevidden er: kørestil, bilens hastighed, terræn (bakker osv.), anvendelse af varme- og airconditionanlæg, acceleration, last (vægt af bagage og passagerer), temperatur og anvendelse af regenerativ bremsning.

HVORDAN KAN JEG ØGE RÆKKEVIDDEN?

Rækkevidden kan bl.a. øges, ved at begrænse ovenstående faktorer, f.eks. ved kun at bruge varme og aircondition, når det er nødvendigt, og ved ikke at medbringe unødvendig last.

Men Peugeots biler har også en lang række særlige funktioner, der kan hjælpe dig med at optimere rækkevidden:

  • Mens du kører, kan du let se, om din bil bruger meget strøm eller ej – og små justeringer i bilens hastighed kan gøre en stor forskel.
  • Når du vælger at aktivere bilens ‘Eco’ funktion, medfører det, at økonomisk kørsel prioriteres frem for andre faktorer (f.eks. hastighed), og det er derfor den bedste funktion at anvende, hvis du ønsker at øge bilens rækkevidde.
  • Med gearvælgeren kan man vælge ‘B’ for Braking mode, hvorved bilen anvender en højere grad af regenerativ bremsning og sænker farten hurtigere, når foden løftes fra speederen.  Ved den regenerative bremsning sænkes bilens fart samtidig med, at bevægelsesenergien lagres i batteriet og derved bidrager til at øge rækkevidden.
  • Via MyPeugeot appen kan du få tips om økonomisk kørsel baseret på dine egne kørselsdata.
  • I MYPeugeot appen findes en e-Fjernbetjeningsfunktion, der gør det muligt at fjernprogrammere bilens varme- eller airconditionsystem ved hjælp af din smartphone.  Når du vågner om morgenen på en varm sommerdag, kan du nemt fjernbetjene aktiveringen af bilens aircondition, så kabinen har den rette temperatur, når du sætter dig ind i bilen.  Når bilen er tilsluttet ladestikket, hentes strømmen fra stikkontakten, og ikke fra bilens batteri, og derfor påvirkes bilens rækkevidde ikke.