SKIP TO CONTENT

 

 

 

Nedtællingen er i gang: PEUGEOT 9X8 med Mikkel Jensen bag rattet er klar til debut i WEC på Monza
Når fjerde runde af 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC) skydes i gang i weekenden den 10. juli, er det samtidig debut for PEUGEOTs nye Hypercar 9X8 og Mikkel Jensen. Den succesfulde danske kører bliver den første dansker til at konkurrere i VM-seriens Hypercar-klasse.

EN NY MILEPÆL FOR PEUGEOT SPORT

Peugeot Sport er klar til at skrive et nyt kapitel i mærkets farverige motorsportshistorie, der bl.a. tæller sejre for 905 og 908. Det ultimative mål er det samme som altid: Sejr, men vejen til at løfte denne teknologiske udfordring har mere end nogensinde før været banet af innovative løsninger og redskaber, der understreger PEUGEOTs dedikation til at bidrage til den vigtige energi transition.

 

De to teams og den helt nye Hypercar 9X8 har haft knap halvandet års forberedelse sammen og er nu klar til at gøre sig de første erfaringer i et rigtigt løb. Det er nu, at de mange timers arbejde i simulator og de 15.000 kms test, skal stå sin prøve, og den danske kører Mikkel Jensen glæder sig til at sætte sig bag rattet:

« Jeg ser virkelig frem til debuten. Indtil nu har det været test og udvikling, og det stopper naturligvis ikke. Men at skulle stille op til et regulært løb er en milepæl for os. Jeg har selv været med i halvandet år, og før det har teamet hos Peugeot Sport arbejdet i to år på projektet. Det bliver en vigtig prøve for os. Selvom vi naturligvis kører for et godt resultat, så bliver debutløbet basalt set et spørgsmål om at finde ud af, om tingene virker. Vi skal have begge biler gennem løbet, og vi skal samle så mange data og så meget viden, som muligt. Simulatortræning og testsessions hjælper dig med at blive klogere, men når der gives grønt flag og du pludselig kæmper mod andre biler, er det et helt andet program, som går i gang. Det er kun fem måneder siden, bilen satte hjulene på asfalten, så vi er stadig ret tidligt i processen. Det bliver spændende at se, hvad weekenden kommer til at byde på ».

 

Sekstimersløbet på Monza - Italiens « Temple of Speed » - er fjerde afdeling af årets FIA Word Endurance Championship. Team Peugeot TotalEnergies stiller med to udgaver af sin Hypercar, der har numrene #93 og #94.

Team #93 består af Mikkel Jensen og de to tidligere Formel 1-kørere Jean-Éric Vergne og Paul Di Resta, mens race engineer for denne bil vil være Gauthier Bouteiller. Team #94 udgøres af James Rossiter, Gustavo Menezes og Loïc Duval samt Brice Galillardon som ansvarlig race engineer.

 

Olivier Jansonnie, teknisk direktør for Peugeot Sport om forventningerne til det første løb:

" PEUGEOT 9X8, kørerne og teamet bag er nu klar til den næste udfordring: at håndtere en fuld løbsweekend i direkte konkurrence med vores rivaler, mens vi lærer om bilens performance, når det virkelig gælder og hvordan de forskellige sikkerhedsprocedurer skal håndteres. Vores strategi for Monza er meget enkel: at give det bedste af os selv til enhver tid, med en ydmyg, men selvsikker tilgang. Vores mål er klart - at lære så meget som muligt om alle aspekter af 9X8 i regulært løb. Det siger sig selv, at vi er ivrige efter at se, hvordan klarer os i forhold til de andre teams og biler, men frem for alt ser vi frem til at indsamle den data og information, som kun kan hentes ved at køre ræs.”

 

 For den danske kører, Mikkel Jensen, er det en drøm, der går i opfyldelse:

”Det bliver fedt endelig at være med til at køre om den samlede sejr i topklassen. Min karriere har indtil videre budt på flere store øjeblikke, men det her er en særlig drøm, som går i opfyldelse. Det gælder også for resten af holdet, som emmer af spænding. Hele forløbet frem til nu har været en positiv oplevelse. Atmosfæren på teamet er fed, både på gode og dårlige dage. Man mærker, at der er et stærkt sammenhold omkring projektet, og det giver en helt særlig energi og motivation”.