SKIP TO CONTENT
FAMILIEEVENTYRET

PEUGEOT FAMILIEHISTORIE

 

FAMILIEEVENTYRET

Peugeot er et flagskib i den franske industri og er en af ​​de vigtigste pionerer inden for den globale bilindustri. I mere end 2 århundreder har brandets aktiviteter udviklet sig omkring passion og teknologisk udfordring.

1810

OMDANNELSE AF FAMILIENS KORNMÆNKE TIL ET STÅNLÆRK

Jean-Pierre og Jean-Frédéric Peugeot diversificerer deres aktivitet med produktion af stålbånd til syning og savklinger og fjedre til urmageri.

1891

LANCERING OG KOMMERCIALISERING AF TYPE 3 I SERIEN

Den første bil i verden, der blev masseproduceret (64 eksempler), type 3 kørte Valentigney-Paris og fulgte det første Paris-Brest-Paris cykelløb over 2045 km. I januar 1893 var Peugeot type 3 den første bil, der blev kørt i Italien.

1896

ADSKILLELSE AF TRADITIONEL OG AUTOMOTIV FREMSTILLING

Peugeot Frères sønner fortsætter traditionel fremstilling (cykler, værktøj osv.), mens Armand Peugeot skaber Société Anonyme des Automobiles Peugeot.

1897

KONSTRUKTION AF DET FØRSTE AUTOMOTIVANLÆG I RETTEN, DUBBEL

Opgivelse af værkstederne til installation i den første fabrik, der er helt dedikeret til bilen i Audincourt (25). En anden fabrik blev operationel i Lille (59) i 1898.

1905

PRÆSENTATION AF PEUGEOT LØVEBILER

Sønnerne af Peugeot Frères engagerer sig også i bilproduktion under Lion Peugeot-mærket med et andet udvalg af Automobiler Peugeot og undgår dermed konkurrence.

1910

GRUPPERERING AF PRODUKTIONER

Sammenslutning af sønnerne af Peugeot Frères med Armand Peugeot og oprettelsen af ​​Société Anonyme des Automobiles et Cycles Peugeot. Al fremstilling er nu en del af den samme enhed.

1912

OPRETTELSE AF SOCHAUX ANLÆGGET

I 1929 samlede det hele produktionen af ​​Peugeot Automobiler og blev det største industristed i Frankrig.

 

 

I 2012 fejrede den sit 100 års jubilæum, hvilket gør den til den ældste bilfabrik, der stadig er i drift i verden i dag.

1965

FØDSLEN AF PSA

"PSA" (Peugeot Société Anonyme) er grundlagt for at danne holdingselskabet for bilkoncernen af ​​samme navn, som ejer alle selskaberne i Peugeot-koncernen.

 

 

"PSA Peugeot Citroën"-koncernen blev oprettet i 1976 ved sammenlægningen af ​​Citroën S.A. og Peugeot S.A.

 

 

"PSA Peugeot Citroën" blev til "PSA Group" i 2016 og symboliserer dynamikken i dets 3 stærke bilmærker, Peugeot, Citroën og DS, samt alle koncernens øvrige nuværende og fremtidige aktiviteter.

1982

OPRETTELSE AF PEUGEOT EVENTYRET

Pierre Peugeot skabte "© L'Aventure Peugeot", en forening under loven fra 1901, hvis mission er at beskytte arven fra Peugeot-mærkerne.

 

 

Peugeot Adventure Museum i Sochaux har budt velkommen mellem 50.000 og 60.000 besøgende hvert år siden det åbnede i 1988.

 

 

I 2015 blev L'Aventure Peugeot til L'Aventure Peugeot Citroën DS og samlede alle kollektionerne fra PSA Groupe-mærkerne.

2010

PEUGEOT FEJRER SIT 200-ÅRS JUBILÆUM

Blandt verdens bilpionerer, der stadig er i aktivitet,

 

Peugeot er en af ​​de få, hvor stifternes efterkommere stadig er til stede i dens hovedstad og dens ledelse.