10 GODE VINTERRÅD

Gode råd til vinter

10 GODE VINTERRÅD

Nu er vinteren over os og vi skal til at vænne os til koldere og mørkere tider. Her giver vi 10 gode råd, du som billist kan få glæde af her til vinter. Du er altid velkommen til at kontakte din lokale Peugeot forhandler for at få et godt råd.


 1. Skift til vinterdæk

  Sørg altid for at skifte til vinterdæk, når temperaturen er under 7 grader. Med vinterdæk sikrer du optimalt vejgreb ved lave temperaturer, sne og isglatte veje.
  Du kan få et godt tilbud på vinterdæk til din bil hos din lokale Peugeot-forhandler.


 2. Skift til nye viskeblade

  Når kulden og den mørke tid sætter ind, er det ekstra vigtigt at sikre, at man har gode viskerblade på bilen. Med gode viskerblade sikrer du et godt udsyn. Den generelle anbefaling er, at viskerne bør skiftes en gang om året, men i det danske klima kan det være en fordel at skifte dem oftere.
  Din Peugeot-forhandler kan hjælpe dig med at skifte dine viskerblade og som V.I. Peugeot kunde skal du kun betale for selve viskebladene.


 3. Få bilen kontrolleret før vinteren

  Med et Peugeot vintertjek sikrer du, at din Peugeot kommer godt igennem vinteren. Du kan få et vintertjek hos din Peugeot forhandler, hvor de vigtigste ting gennemgås og kontrolleres, fx kølervæske, udvendige lys og pærer, dækmønster, bremser m.m. Læs mere om Vintertjek.


 4. Sørg for at have det rigtige udstyr i bilen

  Sørg for altid at have følgende i bilen om vinteren, så du er forberedt, hvis uheldet er ude:
  - Varmt tøj, sko og handsker
  - Et tæppe
  - Vand og f.eks. en müslibar, hvis hjælpen er længe undervejs
  - En skovl til at skovle sne
  - Startkabler
  - Værktøj og advarselstrekant


 5. Sørg altid for at bilen er fyldt op med sprinklervæske

  Sørg for at fylde sprinklervæske på bilen, så du altid har mulighed for at rense ruden for snavs. Ved at vælge en sprinklervæske af god kvalitet, kan du desuden undgå skader på bilens sprinkleranlæg, når frosten for alvor sætter ind. Bemærk at der er stor forskel på sprinklervæskens frostsikring. Hvis du vælger en dårlig sprinklervæske, risikerer du, at sprinklersystemet fryser til is. Korrekt sprinklervæske kan købes hos din lokale Peugeot forhandler.


 6. Skift til gummimåtter

  Når vinteren kommer, kan det være en fordel at skifte bilens originale stofmåtter ud med gummimåtter. Gummimåtter sikrer, at sne og snavs fra sko og støvler bliver på måtten.
  Hos din lokale Peugeot forhandler kan du altid få et godt tilbud på et komplet sæt gummimåtter til din bil.


 7. Oplad telefonen

  Sørg altid for at have en opladt telefon med i bilen, så du kan tilkalde hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Det kan være en ide at have en oplader til sin telefon i bilen, så man altid har mulighed for at oplade telefonen. Oplader til din bil kan købes hos de fleste teleforhandlere eller elektronikbutikker.


 8. Kør hjemmefra i god tid

  Når det er glat, er det ekstra vigtigt at tage hjemmefra i god tid. På den måde mindsker du risikoen for ulykker.


 9. Hold afstand til den forankørende

  Sørg for at holde god afstand til den forankørende. De fleste ulykker sker pga. af manglende afstand til den forankørende bil, og risikoen øges yderligere, når temperaturen falder, og det bliver glat.


 10. Regler ved færdsel i udlandet om vinteren

  Skal du til udlandet i løbet af vinteren, er det en rigtig god ide at sætte sig ind i de regler, der gælder i det pågældende land. I mange lande er det f.eks. et krav at køre på vinterdæk, have sikkerhedsvest og førstehjælpstaske i bilen. Desuden er det et krav i Frankrig at have en alkotester i bilen. Der er derfor mange regler, der skal overholdes afhængig af, hvor man skal hen. Det kan være både dyrt og farligt ikke at overholde disse regler.  Liste med lovmæssige krav ved kørsel i Europa kan findes på www.forbrugereuropa.dk